Vi träffas i samtalsgrupper varannan tisdag i Centerns lokal i Sundsvall. Här ges möjlighet att dela upplevelser och att prata kring sjukdomserfarenheter under avslappnade former. Man har chans att träffa nya vänner. De andra tisdagarna har vi medlemsmöte med någon form av föreläsning eller program. Vi har också haft rent sociala träffar som restaurangbesök och promenader.

Vi har ordnat cafékvällar där man träffats och bara suttit och pratat och umgåtts.  Anhöriga har varit hjärtligt välkomna i en samtalsgrupp, det också varannan tisdag i Centerns lokal. Dessa verksamheter har varit lite slumrande så om intresse finns är det bra om ni hör av er innan. Vi kan tänka oss att ha en promenadgrupp en gång i veckan där du med egenerfarenhet kan gå med och ha möjlighet att prata lite med de andra deltagarna. Hör av dig om du är intresserad.

Varannan tisdag har vi föreläsningar som handlar om vården och hjälp som finns att tillgå. Ämnen presenteras under ”aktuellt i Sundsvall ”på förstasidan, en till två veckor innan.

I april 2016 var Pia Röjdeby här och föreläste om hur hon har lärt sig att hantera sin sjukdom. Även Arvid Lagercrantz har varit här och föreläst utifrån sin bok ”Mitt galna liv”.

Vi har ett samarbete med Affektiva mottagningen på Sundsvalls sjukhus och de har också besökt oss och pratat kring bl.a. sömn, medicinering och olika typer av samtalsterapier som t.ex. KBT.

Vi har gjort studiebesök på Sundsvalls sjukhus ECT-behandling.

Ett övergripande mål för Balans är att arbeta mot fördomar om psykiska sjukdomar, bryta tabun samt minska den stigmatisering många fortfarande upplever.

Opinionsbildning i media är ett av våra arbetssätt.

Facebooksidan: Föreningen Balans i Sundsvall https://www.facebook.com/foreningenbalanssundsvall/?ref=aymt_homepage_panel# finns för de som vill ha kontakt direkt. Gilla oss.