Föreningen Balans är en ideell förening som består av ett riksförbund samt 10-15 lokal-och regionalföreningar. Dessa finns i Borås-Sjuhärad, Dalarna, Gotland, Gävle, Karlstad, Libra i Skåne, Stockholm, Sundsvall, Uppsala, Västerås, Örebro, Östersund m. fl.

I Sundsvall startade vi i form av en samtalsgrupp 2003 och bildade en lokalförening 2012.
2018 bytte vi namn till Balans Västernorrland och blev en regionalförening vilket innebär att det blir lättare att bilda samtalsgrupper och lokalföreningar på flera platser i länet.

Föreningen Balans Västernorrland är en ideell stödförening som vänder sig till dig med depression, bipolär sjukdom, utmattningssyndrom, dystymi samt anhöriga.
Här har du möjlighet att träffa andra i liknande situationer och dela tankar och erfarenheter.

På medlemsträffarna är alla välkomna. Både personer med egen erfarenhet och anhöriga.
Hos oss väljer du om du vill prata eller bara lyssna. För oss är det viktigt att du ska kunna känna att du kan komma som du är!
På våra medlemsträffar kan vi ibland bara träffas och prata fritt eller kring något ämne där vi delar tankar och erfarenheter.
Vi kan även ha föreläsningar med koppling till psykisk ohälsa och andra aktiviteter.
Vi har våra träffar i en av studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Thulegatan 5 i Sundsvall.

Kom till vår samtalsgrupp! Varje tisdag!

Läs gärna mer här på hemsidan eller våran facebooksida Balans Sundsvall
och få mer information om föreningen och vad vi gör och vad som händer just nu.

Du även nå oss via e-post: foreningen.balans.sundsvall@gmail.com

Eller via Studieförbundet Vuxenskolans telefon: 020-202029

Kom som du är!
Varmt välkommen till oss!

Våra mål

  • Ett övergripande mål för Balans är att arbeta mot fördomar om psykiska sjukdomar, bryta tabun samt minska den stigmatisering många fortfarande upplever.
  • Nå personer med depression, bipolärt sjukdom och utmattningssyndrom och erbjuda stöd inom föreningens ram, inbjuda till samvaro inom föreningen.
  • Informera personal vid psykiatriska kliniker och öppenvårdsmottagningar bl.a. genom synpunkter och önskemål när det gäller vården.
  • Informera närstående om möjligheten att delta i föreningens arbete och få stöd av föreningens övriga medlemmar. Föreningen arbetar också för att anhöriga ska i högre grad ses som resurser i vårdprocessen.
  • Verka för ökad kunskap i samhället om depression och bipolära diagnoser, för att därmed minska oförståelse, rädsla och avståndstagande.